Nu het vertrouwen in het financieel systeem en de bankwereld een deuk kreeg, bundelt de gemeenschap van Crowd'in de krachten rond participatieve economie, die toelaat projecten die ons na aan het hart liggen rechtstreeks (financieel) te ondersteunen.
Op dit sociaal netwerk voor de financiering van projecten in Brussel en Wallonië brengen uiteenlopende projecten uit de reële economie diverse profielen en knowhow samen met het oog op een creatieve kruisbestuiving en wisselwerking. Hoe hoger het aantal kwalitatieve projecten, hoe sterker de collaboratieve dynamiek wordt en hoe groter het aandeel van de participatieve economie in ons Gewest.
We groepeerden de projecten waarvoor Crowd'in zich inzet in vier verschillende categorieën, met telkens eigen participatieve financieringsoplossingen die daarop inspelen. In elk van die categorieën zette Crowd'in sectorale partnerships op waarop initiatiefnemers van projecten een beroep kunnen doen.
Elk project dat een nieuwe commerciële activiteit (in de breedste zin van het woord) wil lanceren, zowel voor start-ups als voor bestaande bedrijven die een nieuw(e) product of dienst willen aanbieden.
Elk project rond het creëren, produceren of verspreiden van een product of dienst die uiting geeft aan een culturele, artistieke of mediatieke expressie
Elk project op initiatief van verenigingen, stichtingen of coöperatieven die zich niet uitsluitend richten op winst, maar oog hebben voor het collectief welzijn.
Elk project rond de opwaardering van wijken of specifieke gebieden via ambachten, wijkverenigingen of winkels.
Crowd'in zet zich in voor de meest uiteenlopende projecten, maar iedereen wordt uitgedaagd om een creatieve en/of innoverende oplossing te bedenken die meerwaarde genereert en een positieve, duurzame dynamiek in de maatschappelijke en economische omgeving op gang brengt.
Aangezien de projecten op Crowd'in in vier heel verschillende categorieën thuishoren, hebben ze elk hun specifieke behoeften. Crowd'in biedt verschillende participatieve financieringsoplossingen aan om daarop in te spelen: enerzijds zuivere donaties (schenkingen) voor projecten van verenigingen en van humanitaire aard, donaties met tegenprestatie (rewards) voor buurtprojecten, culturele projecten en ondernemersprojecten gericht op de voorfinanciering of voorverkoop van nieuwe producten/diensten en anderzijds, aandeelhoudersleningen voor wie zijn of haar investeringen wil diversifiëren of lokale ondernemingen wil steunen, met een financieel rendement op termijn. Lees meer over onze participatieve financieringsoplossingen.
In het kader van de verbeterde technologie en de verhoogde beveiliging ondersteunt Microsoft niet langer uw browser. Om deze site te kunnen raadplegen, <span class="bold txt-c-main">moet u Internet Explorer naar een recentere versie updaten.</span>