Crowdin
Terug naar de rubrieken

Collaboratieve dynamiek

HOE COLLABORATIEVE ERVARING TEN VOORDELE VAN PROJECTEN INZETTEN?

Crowd'in wil met de participatieve dimensie verder gaan dan de pure financiering. Bij initiatiefnemers van projecten wordt dan ook gepolst naar drie behoeften.


Hoe de collaboratieve dynamiek bij Crowd'in optimaal benutten?

In de eerste plaats moeten initiatiefnemers van projecten drie behoeften duidelijk voor de gemeenschap verwoorden:


De tweede en derde behoefte kunnen door initiatiefnemers van projecten duidelijk geformuleerd worden in de exclusieve collaboratieve zones die Crowd'in op de campagnepagina aanbiedt: de gemeenschap kan dan reageren en kennis en vaardigheden ten dienste stellen van het project via een geoptimaliseerde overlegzone voor crowdsourcing en crowdacting.

Verder krijgen initiatiefnemers van projecten een beeld van wie binnen de gemeenschap het best aan die drie behoeften kan beantwoorden: tijdens de fase waarin het netwerk in kaart wordt gebracht, is het belangrijk een onderscheid te maken tussen donateurs of investeerders, mensen die tips en ideeën delen en zij die in de praktijk de handen uit de mouwen willen steken.


Het collaboratief DNA: een unieke aanpak waarbij de hele gemeenschap zich ten dienste stelt van uw behoeften

Als donateur kan u uw betrokkenheid vergroten en een essentiële rol spelen in het project door uw kennis en uw vaardigheden ten dienste te stellen van initiatiefnemers van projecten. Neem alvast een kijkje in de collaboratieve zone van het project dat u interesseert! U kan uw kennis delen door rechtstreeks met de projectverantwoordelijken in dialoog te gaan of hen uw knowhow aan te bieden en een afspraak te maken om de situatie op het terrein te bekijken.

Dit is het tijdperk van de deeleconomie. Eigendom maakt stap voor stap plaats voor gebruik: alle middelen worden steeds vaker gemeenschappelijk om de waarde van goederen optimaal te kunnen benutten en tegelijk sociale contacten te onderhouden. Het delen van auto's of andere goederen raakt stilaan ingeburgerd. Via crowdfunding is het nu ook mogelijk om financiële middelen rechtstreeks te delen met initiatiefnemers van projecten en zo opnieuw zin te geven aan spaargeld.

Crowd'in pleit voor een nóg participatievere financiering, waarbij de gemeenschap nóg intensiever bij projecten kan worden betrokken door mee te gaan in een ondernemersavontuur of door culturele (verenigings)projecten niet alleen financieel te steunen, maar ook ideeën aan te brengen en/of de handen uit de mouwen te steken. Die collaboratieve dynamiek versterkt het sociaal weefsel én geeft projecten en gemeenschappelijke waarden zin.


Terug naar de rubrieken

Uw browser is niet up-to-date

In het kader van de verbeterde technologie en de verhoogde beveiliging ondersteunt Microsoft niet langer uw browser. Om deze site te kunnen raadplegen, <span class="bold txt-c-main">moet u Internet Explorer naar een recentere versie updaten.</span>