Crowdin
Terug naar de rubrieken

De donatie met tegenprestatie

In het geval van die financieringsoplossing worden voor een project of een activiteit fondsen ingezameld in ruil voor een (niet-financiële) tegenprestatie in natura voor de donateur. Slaagt de campagne, dan verwerft de initiatiefnemer van het project de fondsen definitief om zijn/haar activiteiten, producten of diensten verder uit te bouwen.

Ofwel neemt de tegenprestatie de vorm aan van een beloning in verhouding tot het gedoneerde bedrag, ofwel gaat het om een product of dienst in het kader van voorverkoop.

De donatie met tegenprestatie is erg ingeburgerd en kan voor heel wat initiatiefnemers van projecten een oplossing zijn. Ze richt zich zowel tot particulieren als tot verenigingen, en zelfs tot commerciële bedrijven. Na de oprichting van een eigen bedrijf kunnen particulieren de productie van een prototype van een product dat ze willen verkopen prefinancieren. Verenigingen en culturele of caritatieve instellingen kunnen goederen of diensten in voorverkoop aanbieden. Commerciële bedrijven kunnen een beroep doen op donaties met tegenprestatie om een nieuw product te prefinancieren en tegelijk te testen hoe dat op de markt wordt onthaald.


De voordelen voor initiatiefnemers van projecten:


De voordelen voor donateurs:


Uw browser is niet up-to-date

In het kader van de verbeterde technologie en de verhoogde beveiliging ondersteunt Microsoft niet langer uw browser. Om deze site te kunnen raadplegen, <span class="bold txt-c-main">moet u Internet Explorer naar een recentere versie updaten.</span>